• Fazolky na smetaně
Ingredience:
2 balíčky čerstvých lusků /můžeme použít i mražené/, 250 ml šlehačky, 2 smetanové tavené sýry /2x50 g/, 1 cibule, 1 lžička provensálského koření, sůl, pepř, 2 dcl mléka , 3 dkg másla, 1 lžíce oleje
Postup:
pokud máme čerstvé lusky, tak jim odříznéme konce od stopky a překrojíme je na menší kousky. Na másle a oleji zpěníme cibuli, přidáme lusky, trochu podlijeme vodou, osolíme, opepříme a přiklopené dusíme doměkka asi 5 minut. Zalijeme šlehačkou a mlékem, přidáme sýry, které necháme rozpustit. Nakonec nasypeme provensálské koření. Pokud by omáčka byla moc řídká zahustíme ji bílou granulovanou jíškou. Podáváme s opečenými bramborami. Masožravci mohou přidat třeba osmažený salám.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha