• Květákové placičky
Ingredience:
1 menší květák, 3-4 vejce, 10 dkg uzené rolky, 1 cibule, 5 dkg cihly, sůl, pepř, petrželka, pažitka, libeček/, 1 -2 lžíce hrubé mouky nebo krupičky, strouhanka, olej na smažení
Postup:
syrový květák nahrubo nastrouháme, přidáme nakrájenou cibuli, rolku, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky. Promícháme se žloutky, osolíme, opepříme a přidáme hrubou mouku. Nakonec vmícháme tuhý sníh, případně ještě zahustíme moukou nebo strouhankou. Ze směsi tvarujeme placičky, obalujeme ve strouhance a pozvolna smažíme z obou stran na oleji. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, tatarskou omáčkou a salátem z čerstvé zeleniny.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha