• Čočka
Ingredience:
150g suché čočky, 1 cibule, 2 větší stroužky česneku, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 5 dkg másla, 1 lžíce cukru, ocet, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření
Postup:
čočku namočíme do většího množství studené vody alespoň na 3 hodiny /nejlépe přes noc/. Namočenou čočku slijeme, dáme do papiňáku, zalijeme novou vodou asi 3 cm nad čočku. Přidáme bobkové listy, nové koření a sůl. Uzavřeme a vaříme 15 minut od začátku syčení. Mezitím si v kastrolu na másle s trochou oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Otevřeme papiňák a jíšku vmícháme do čočky. Přidáme prolisovaný česnek, cukr, ocet, pepř a případně dosolíme.
Podáváme s osmaženou uzeninou a volským okem a kyselou okurkou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha