• Květákový mozeček
Ingredience:
1 menší květák, 1 cibule, 6 vajec, 20 dkg anglické slaniny, máslo, olejj, sůl, pepř, drcený kmín, špetka muškátového květu
Postup:
Na oleji a kousku másla necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme na růžičky rozebraný syrový květák, promícháme, přidáme veškeré koření, podlijeme vodou a na mírném ohni dusíme asi 20 minut, až je květák měkký. Rozmačkáme ho a vlijeme vejce, která necháme srazit. Podáváme s vařenými bramborami, nasucho osmaženou anglickou slaninou a salátem z čerstvé zeleniny.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha