• Zelenina po anglicku
Ingredience:
6 středně velkých syrových brambor, 2 větší mrkve, ½ menšího zelí, 1 větší cibule, 25 dkg anglické slaniny, kmín, pepř, 2 lžičky grilovacího koření, 15 dkg strouhané cihly
Postup:
anglickou slaninu nakrájíme na větší kousky a na suché velké pánvi opečeme dokřupava.
Vyndáme z pánve a na výpek dáme na silnější kolečka nakrájenou mrkev a brambory. Okmínujeme a pozvolna opékáme asi 10 minut. Přidáme na silnější půlkolečka nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova a nakonec zasypeme na větší kousky nakrájeným zelím. Posypeme grilovacím kořením a ještě chvilku opékáme, aby zelí jenom trošku změklo. Nakonec vrátíme slaninu, promícháme, posypeme cihlou, přikryjeme pokličkou a chvilku necháme sýr roztavit.
Podáváme buď jako samotnou rychlou večeři nebo jako přílohu k masu.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha