• Studentské brambory
Ingredience:
asi 1 kg brambor, 1 velká cibule, 15 dkg anglické slaniny, sůl, 2 lžíce oleje
Postup:
nejdříve dáme do osolené vody vařit okrájené brambory. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou slaninu s cibulí a vše restujeme do zlatohněda. Vařené brambory scedíme, rozmačkáme a smícháme se slaninou a cibulí. Nakonec posypeme jarní zelenou cibulkou nebo pažitkou. Podáváme jako přílohu k masu.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha