• Noky
Ingredience:
300 g polohrubé mouky / nebo 150 g hrubé a 150 g polohrubé/, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 2 rovné lžičky soli, 170 ml vody
Postup:
ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Pokud se nám zdá těsto tuhé, přidáme ještě trochu vody.Lžící namočenou ve vodě s pár kapkami oleje, vykrajujeme noky a vhazujeme do vařící osolené vody. Vařečkou odlepíme ode dna, a až vyplavou vaříme ještě asi 2 minuty. Noky vaříme postupně - z této dávky vařím noky natřikrát.
Noky posypeme smaženou cibulkou a podáváme s osmaženou anglickou slaninou a se zelím.
Podávat je také můžeme jako přílohu místo knedlíků k omáčkám nebo pečenému masu.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha