• Pečené brambory s petrželí
Ingredience:
600 g malých brambor - větší překrojíme, 2 velké petržele, 10 stroužků česneku, 3 lžíce oleje
Postup:
petržel nakrájíme na stejně velké kusy jako brambory a na 3 minuty vše společně hodíme do osolené vroucí vody. Scedíme, oddělíme petržel od brambor a ubrouskem osušíme. Olej dáme na plech a v troubě ho 5 minut pořádně rozpálíme. Poté přidáme brambory , obalíme v oleji a pečeme 25 minut při 190°C. Nakonec přidáme petržel a neoloupané stroužky česneku. Pečeme ještě dalších 30 minut.
Podáváme jako přílohu ke všem druhům masa(např. Restované maso s fazolkami).
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha