• Bramborový salát
Ingredience:
3/4 kg salátových stejně velkých brambor, 1 větší mrkev, 1 plechovička steril. hrášku, 1 větší cibule, 4-5 kyselých okurek, 1 sterilovaná zelenina Kunovjanka, 3 uvařená vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžička cukru, 1 majonéza 440 ml, 1 lžička worčestru , sůl, pepř
do láku na cibuli: 4 dcl vody, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce octa, 1 vrchovatá lžička cukru - cibule takto upravená není tak štiplavá
Postup:
vychladlé uvařené brambory nakrájíme do větší mísy, osolíme, opepříme, přidáme cukr,pokapeme worčestrem a dáme stranou.Ostatní suroviny mimo cibule nakrájíme a přidáme k bramborám. Cibuli nakrájíme a na 1 minutu ji vhodíme do vařícího láku. Po minutě ihned slijeme a vychlazenou přidáme do salátu. Vše lehce promícháme, přidáme hořčici, majolku a nakonec můžeme dochutit několika lžícemi láku z okurek nebo z Kunovjanky. Podle potřeby dosolíme a dopepříme. Dáme na několik hodin rozležet.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha