• Bramborový salát

Ingredience:
3/4 kg salátových stejně velkých brambor, 1 větší mrkev, 1 plechovička steril. hrášku, 1 větší cibule, 4-5 kyselých okurek, 1 sterilovaná zelenina Kunovjanka, 3 uvařená vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžička cukru, 1 majonéza 440 ml, 1 lžička worčestru , sůl, pepř
do láku na cibuli: 4 dcl vody, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce octa, 1 vrchovatá lžička cukru - cibule takto upravená není tak štiplavá
Postup:
vychladlé uvařené brambory nakrájíme do větší mísy, osolíme, opepříme, přidáme cukr,pokapeme worčestrem a dáme stranou.Ostatní suroviny mimo cibule nakrájíme a přidáme k bramborám. Cibuli nakrájíme a na 1 minutu ji vhodíme do vařícího láku. Po minutě ihned slijeme a vychlazenou přidáme do salátu. Vše lehce promícháme, přidáme hořčici, majolku a nakonec můžeme dochutit několika lžícemi láku z okurek nebo z Kunovjanky. Podle potřeby dosolíme a dopepříme. Dáme na několik hodin rozležet.

Bramborvy-salat_3