Žemlovka
Ingredience:
6 starších rohlíků, asi 5 jablek, vanilkový cukr, cukr písek, rozinky, máslo, skořice,
4-5 vajec, asi 0,4 l mléka
Postup:
vejce s mlékem rozšleháme ve větší míse a přidáme na kolečka nakrájené rohlíky.
Promícháme, aby se rohlíky nasákly. Širší plech vymažeme máslem a poklademe
jednou vrstvou namočených rohlíků. Zasypeme nakrájenými nebo nahrubo nastrouhanými
jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Nahoru dáme druhou vrstvou rohlíků,
poklademe kousky másla a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 180° C.
Vrchní rohlíky musí být upečeny do křupava. Podáváme teplé, posypané cukrem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha