Tvarohové knedlíky

Ingredience:
250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 240 g polohrubé mouky, špetka soli, 2 lžíce oleje,
1/2 lžičky prášku do pečiva
čerstvé ovoce- jahody, meruňky, borůvky, tvaroh a cukr na posypání, máslo
Postup:
tvaroh, vejce, sůl a olej rozmícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme
těsto. Rozdělíme ho na 2 části a na pomoučnéném válku vyválíme asi 2 mm silný plát.
Rozkrájíme na čtverce a do každého zabalíme 1 větší jahodu, kterou obalíme v cukru
/můžeme použít meruňky, borůvky nebo jakékoliv ovoce/. Vaříme ve vroucí vodě,
oddělíme ode dna a po vyplavání vaříme asi 5 minut. Hotové hnedlíky roztrhneme vidličkou,
aby vyšla pára. Podáváme s tvarohem, sypané cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Tvarohove-knedliky_3