Tvarohové knedlíky
Ingredience:
250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 240 g polohrubé mouky, špetka soli, 2 lžíce oleje,
1/2 lžičky prášku do pečiva
čerstvé ovoce- jahody, meruňky, borůvky, tvaroh a cukr na posypání, máslo
Postup:
tvaroh, vejce, sůl a olej rozmícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme
těsto. Rozdělíme ho na 2 části a na pomoučnéném válku vyválíme asi 2 mm silný plát.
Rozkrájíme na čtverce a do každého zabalíme 1 větší jahodu, kterou obalíme v cukru
/můžeme použít meruňky, borůvky nebo jakékoliv ovoce/. Vaříme ve vroucí vodě,
oddělíme ode dna a po vyplavání vaříme asi 5 minut. Hotové hnedlíky roztrhneme vidličkou,
aby vyšla pára. Podáváme s tvarohem, sypané cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha