Knedlíky z odpalovaného těsta
Ingredience:
500 ml mléka, 100g Hery nebo másla, špetka soli, 350 g hrubé mouky, 3-4 vejce, meruňky nebo jakékoliv ovoce na plnění, tvaroh, moučkový cukr na posypání , máslo na polití
Postup:
mléko, sůl, a máslo rozpustíme v širším kastrolu, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme hrudkovitou hmotu. Trvá to asi 5 minut, těsto se musí od stěn odpalovat. Do vychladlé směsi zašleháme ručním šlehačem postupně vejce. Vytvoříme vláčné těsto, které se nelepí a pěkně se s ním pracuje. Z těsta uděláme dva válečky, ze kterých odkrajujeme stejně velké kousky, které rukou zploštíme. Vložíme rozloupnutou meruňku, do které dáme místo pecky trochu cukru, pevně zabalíme. Vaříme 5-6 minut. Vařené knedlíky ihned několikrát propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.
Podáváme s tvarohem /já používám polotučný ve vaničce/, sypané moučkovým cukrem a polité máslem. Podle druhu ovoce můžeme použít skořici s cukrem , mák nebo na másle opraženou strouhanku.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha