Povidlové tačtičky
Ingredience:
asi 500 g studených vařených brambor, 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, švestková povidla, olej na smažení, skořice s cukrem na posypání, máslo
Postup:
najemno nastrouhané brambory osolíme, přidáme vejce a postupně přidáváme mouku, až vznikne těsto, které se nelepí. Na pomoučněném vále vyválíme tenký plát. Hrníčkem vykrajujeme kolečka, plníme povidly, přehneme a obrácenou stranou vidličky k sobě přimáčkneme. Smažíme z obou stran na rozpáleném oleji do zlatova. Horké můžeme trochu posypat skořicí nebo mákem s cukrem. Polijeme rozehřátým máslem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha