Paprikový lusk
Ingredience:
6 paprik, 2 cibule, 30 dkg mletého masa, 4 lžíce vařené rýže, 1 vejce, kečup, bazalka, koření
na mletá masa, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 2 hřebíčky a 1/4 lžičky
skočice nebo kousek celé.
Postup:
Mleté maso smícháme s rýží a 1 cibulí najemno nakrájenou. Přidáme vejce, bazalku, sůl, pepř
a koření na mletá masa. Touto směsí naplníme vyříznuté papriky, kdo nemá rád papriky,
může udělat jenom knedlíčky. V pekáčku zpěníme cibuli, vhodíme nové koření a bobkový list,
promícháme, ihned zalijeme kečupem . Přidáme skořici a hřebíček. Vložíme papriky nebo
knedlíčky a dáme do trouby. Pod pokličkou pečeme asi 20 minut, potom dopečeme odkryté
asi dalších 20minut. Upečené papriky vyndáme, vyjmeme koření, přidáme vodu na potřebné
množství , povaříme a ručním mixerem omáčku rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, cukrem
a octem, případně zahustíme granulovanou jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha