Čertovská sekaná

Ingredience:
3/4 kg mletého masa , 4 čertíky-pikantní tenká klobáska, 2 vejce, 2 rohlíky, 1 cibule,
4 stroužky česneku, pepř, sůl, majoránka, 2 lžičky koření na mleté maso, 2 lžičky
ostřejšího koření / gyros, na rožnění a pod/, grilovací koření na posypání
Postup:
mleté maso zpracujeme s ostatními surovinami, přidáme namočené rohlíky v mléce a
nadrobno pokrájené 2 čertíky. Vytvarujeme šišku a dovnitř zastrčíme 2 zbývající čertíky.
Obalíme ve strouhance, posypeme grilovacím kořením a podlité vodou pečeme asi
1,5 hodiny při 190 stupních. Při pečení sekanou občas poléváme výpekem. Podáváme
s bramborovým salátem, vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Certobska-sekana_2