Čevapčiči
Ingredience:
40 dkg mletého masa /může být vepřové nebo směs/, 2 vejce, 1 cibule, 3-4 stroužky
česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, pepř, lžíce worčestru
Postup:
maso smícháme s drobně nasekanou cibulí, přidáme vejce, česnek a koření. Vše
zpracujeme, zakapeme worčestrem a mokrou rukou tvoříme ze směsi válečky, které
ihned obalujeme v hladké mouce. Smažíme zvolna ze všech stran na oleji, aby maso bylo
i vevnitř propečené. Do výpeku můžeme přidat nahrubo nakrájenou cibuli, orestovat, přidat
trochu vody a zakápnout worčestrem. Podáváme buď s vařenými bramborami, které
polijeme výpekem nebo s hranolky, tatarskou omáčkou a oblohou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha