Zeleninový základ
Ingredience:
1 kg cibule, 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 1 kg okurek nebo 1 cuketu / nebo obojí/
Nálev:
1,5 hrnečku octa, 1 hrneček oleje, 2 vrchovaté lžíce soli, 9 vrchovatých lžic cukru
Postup:
Zeleninu očistíme. Rajčata sloupneme tak, že je navršku křížem nakrojíme , vhodíme do horké vody ai hned do studené. Krásně se sloupnou. Vše nakrájíme na kousky, dáme do velkého hrnce, přidáme ingredience na nálev a na mírném ohni vše dusíme asi 10 minut. Horkou směs plníme do skleniček a sterilujeme asi 20 minut.
Tento základ používám např. na mexické fazole nebo na pikantní špagety.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha