Mrkev - celer
Ingredience:
2 celery, 1,5 kg mrkve, celý pepř, 1/2 lžičky kyseliny citronové
Na nálev:
1 l vody, 0,3 l octa, 2 rovné lžíce soli, 4 rovné lžíce cukru, 5 tabletek sacharinu. Nálev a
množství zeleniny vystačí asi na 8 0,3 l skleniček
Postup:
celer nakrájíme na menší kostičky a vhodíme do vařící vody, kam jsme přidali 1/2 lžičky
kys. citronové, aby celer zůstal bílý. Povaříme cca 4 minuty. Mrkev povaříme jenom v čisté
vodě asi 3 minuty. Na dno skleniček dáme asi 8 kuliček pepře, přidáme vrstvu celeru a n
a něj mrkev. Zalijeme nálevem a sterilujeme cca 10 minut. Takto připravená zelenina je
výborná do bramborového salátu.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha