Sterilované zelí
Sterilované zelí:
nakrouhané zelí povaříme asi 5 minut ve slané vodě / na 4 kg zelí 1 l vody a 2 lžíce soli/. Zelí
scedíme a naplníme do 0,7 l sklenic, do kterých dáme na dno 1/2 lžičky hořčičného semínka,
3 zrnka nového koření a 5 kuliček pepře. Sklenice napěchujeme zelím pouze do 3/4 obsahu,
protože budeme zalévat nálevem. Sterilujeme asi 10 minut, jen aby chytla víčka.
Nálev:
1 l vody, 0,3 l octa, 10 dkg cukru, 2 dkg soli - vše svaříme dohromady.
Použití:
Na zpěněnou cibuli vyklepneme obsah sklenice i s nálevem, bez semínek. Přidáme drcený
kmín, povaříme asi 5 minut. Zahustíme hladkou moukou a dochutíme cukrem, solí a octem.
Podáváme například k vepřové pečeni s knedlíkem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha