Svíčková
Ingredience:
4 plátky zadního hovězího masa, 1 větší cibule, 2 mrkve, 1 petržel, ¼ celeru, 1 citron,
1 šlehačka 250 ml, sůl, pepř, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, pepř, 1 lžíce cukru
Postup:
Svíčkovou vařím trochu jinak a vždy den dopředu, protože se krásně rozleží a masíčko je krásně měkké.
Maso naklepeme, osolíme opepříme. V papiňáku rozpálíme trochu oleje a maso z obou stran krátce zprudka opečeme, dáme stranou a do výpeku přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a 2 kolečka citronu i s kůrou. Stáhneme oheň a restujeme asi 5 minut. Vrátíme maso, přidáme koření, osolíme a zalijeme vodou, aby maso bylo lehce potopené. Hrnec uzavřeme, až začne syčet stáhneme oheň na minimum a dusíme asi 30 minut. Záleží na kvalitě masa. Vypneme sporák a necháme zakryté asi 2 hodiny dojít. Maso vyjmeme, vybereme koření, zeleninu i s citronem rozmixujeme, přilijeme šlehačku, do které rozmícháme 1 lžíci hladké mouky. Za stálého míchání povaříme asi 4 minuty. Odstavíme, přisladíme cukrem, okyselíme citronem, vrátíme maso a necháme zchladnout. Do druhého dne uchováme v lednici. Ohříváme pozvolna, ale nevaříme, aby se omáčka nesrazila. Podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citronu a brusinkami.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha