Farmářský guláš

Ingredience:
3/4 kg hovězí kližky, 2 brambory, 2 mrkve , bílá část pórku, 3 větší cibule, 2 hrsti sušených hub, 20 dkg uzeného masa, 2 kostky masoxu, 1/2 l červeného vína, 2 lžíce kečupu, sůl, pepř, 2 lžíce sladké papriky, feferonka, 2 lžíce hladké mouky
Postup:
kližku nakrájíme na kostky a na oleji zprudka opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a zaprášíme paprikou. Krátce osmahneme, zalijeme 0,4 l vody, přidáme namočené houby i s vodou, nakrájené brambory na kostičky, mrkev a pórek na kolečka, masox, kečup, osolíme, opepříme a nakonec přilijeme víno. V papiňáku dusíme asi 30 minut od začátku syčení. Hrnec otevřeme přidáme nakrájené uzené maso a dusíme ještě asi 10 minut. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Dochutíme solí, kdo má rád ostré, přidá feferonku. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem.

Farmarsky-gulas_2