Farmářský guláš
Ingredience:
3/4 kg hovězí kližky, 2 brambory, 2 mrkve , bílá část pórku, 3 větší cibule, 2 hrsti sušených hub, 20 dkg uzeného masa, 2 kostky masoxu, 1/2 l červeného vína, 2 lžíce kečupu, sůl, pepř, 2 lžíce sladké papriky, feferonka, 2 lžíce hladké mouky
Postup:
kližku nakrájíme na kostky a na oleji zprudka opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a zaprášíme paprikou. Krátce osmahneme, zalijeme 0,4 l vody, přidáme namočené houby i s vodou, nakrájené brambory na kostičky, mrkev a pórek na kolečka, masox, kečup, osolíme, opepříme a nakonec přilijeme víno. V papiňáku dusíme asi 30 minut od začátku syčení. Hrnec otevřeme přidáme nakrájené uzené maso a dusíme ještě asi 10 minut. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Dochutíme solí, kdo má rád ostré, přidá feferonku. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha