Španělský ptáček
Ingredience:
4 plátky hovězího zadního masa, 1 vařené vejce, 1 párek, 1 okurka, 2 cibule, 250 ml šlehačky, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka, 4 lžičky hladké hořčice
Postup:
Maso z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné stany potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme ¼ vejce a párku, kousek okurky a cibule. Stočíme a zajistíme jehlou nebo svážeme nití. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a ptáčky ze všech stran opečeme, aby se
zatáhly. Vyjmeme je, ve výpeku necháme zesklovatět cibulku, vrátíme maso a zalijeme
vodou, aby maso bylo lehce potopené. V uzavřeném hrnci dusíme asi 25 minut od začátku
syčení. Maso vyndáme, šťávu rozmixujeme, přivedeme k varu, vlijeme šlehačku a zahustíme
hladkou moukou, kterou rozmícháme v mléce. Za stálého míchání povaříme asi 4 minuty.
Nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha