Hovězí guláš

Ingredience:
1 kg hovězí kližky, 4 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce papriky, 2 kostky masoxu, 5 kuliček
nového koření, 2 bobkové listy,2 lžíce hladké mouky, gulášové koření, majoránka, sůl,
pepř, kmín
Postup:
V papiňáku na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na kostky
nakrájené maso a osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou, krátce promícháme a
ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme masox, koření a dusíme
u uzavřeném hrnci cca 30 minut.Když je maso měkké, doplníme vodou na potřebné
množství, provaříme již v otevřeném hrnci, zahustíme hladkou moukou smíchanou
v trošce vody. Dochutíme česnekem, majoránkou, příp. pálivou paprikou. Naposledy
přidáme syrovou nahrubo nakrájenou cibuli a 2 lžíce sterilované červené papriky.
Krátce povaříme. Podáváme s knedlíkem nebo pečivem.

Gulas_2