Hovězí guláš
Ingredience:
1 kg hovězí kližky, 4 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce papriky, 2 kostky masoxu, 5 kuliček
nového koření, 2 bobkové listy,2 lžíce hladké mouky, gulášové koření, majoránka, sůl,
pepř, kmín
Postup:
V papiňáku na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na kostky
nakrájené maso a osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou, krátce promícháme a
ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme masox, koření a dusíme
u uzavřeném hrnci cca 30 minut.Když je maso měkké, doplníme vodou na potřebné
množství, provaříme již v otevřeném hrnci, zahustíme hladkou moukou smíchanou
v trošce vody. Dochutíme česnekem, majoránkou, příp. pálivou paprikou. Naposledy
přidáme syrovou nahrubo nakrájenou cibuli a 2 lžíce sterilované červené papriky.
Krátce povaříme. Podáváme s knedlíkem nebo pečivem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha