Roštěnky na houbách
Ingredience:
4 plátky roštěnek /nebo hovězí zadní/, 1 cibule, 2 hrsti čerstvých hříbků, sůl, pepř, 1 lžička
koření / na steaky, na kotlety, Argentina a pod./, jíška Knor nebo hladká mouka na zahuštění
Postup:
plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením. V papiňáku rozpáníme
asi 4 lžíce oleje a maso z obou stran zprudka opečeme. Stáhneme oheň, maso vyjmeme
a na výpeku osmažíme dozlatova cibulku, přidáme nakrájené houby a krátce orestujeme.
Vrátíme maso, zalijeme vodou, aby bylo maso potopené, hrnec uzavřeme a dusíme asi
25 minut /od začátku syčení/. Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme a dochutíme solí.
Podáváme s rýží nebo bramborovými hranolkami.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha