Smetanová omáčka
Ingredience:
4 plátky hovězího masa /roštěnka, zadní/, 1 cibule, 1 šlehačka, plnotučná hořčice, sůl, pepř,
2 vařená vejce, 10 dkg junioru nebo točeného salámu, 2 kyselé okurky
Postup:
Plátky masa naklepeme,z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na oleji
osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, výpek zasypeme cibulí, osmahneme, vrátíme
maso, zalijeme vodou /asi 1 cm nad maso/ a pod pokličkou dusíme /v papiňáku asi
15 minut a ihned otevřeme, záleží na kvalitě masa/. Maso vyndáme, šťávu ručním
mixerem rozšleháme, přilijeme šlehačku, přidáme nadrobno nakrájený salám, povaříme,
případně zahustíme. Nakonec dochutíme solí a pepřem, vložíme nakrájenou okurku a
vejce. Podáváme s knedlíkem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha