• Špekáčky na pivu
Ingredience:
8 špekáčků, 8 plátků libové anglické slaniny nebo uzené rolky, 1 větší cibuli, 1 sklenice leča,
kečup, česnek, sůl, feferonku- kdo má rád ostré, pepř, staročeské koření, láhev
jakéhokoliv piva
Postup:
Špekáčky oloupeme, rozkrojíme na půlky a na vrchní straně nařízneme ježka. Dno
zapékací misky poklademe anglickou slaninou, dáme půlky špekáčků ježkem nahoru,
zasypeme nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Vše zalijeme lečem, ve kterém
jsme rozmíchali staročeské koření, příp.nakrájenou feferonku. Takto připravenou misku
nakonec zakapeme kečupem a zalijeme pivem, aby byly špekáčky lehce potopené.
Navrch dáme zbylou anglickou a pečeme při 180 stupních asi 40 minut.
Podáváme s chlebem a pivem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha