• Bramborový guláš
Ingredience:
2 klobásky, 1/2 kg brambor, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, gulášová paprika,
gulášové koření, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, drcený kmín, sůl, pepř,
gulášová kostka nebo masox, majoránka, hrst vyloupaných fazolí nebo plechovku
sterilovaných
Postup:
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou klobásku a restujeme asi 5 minut. Poté
přidáme nové koření, bobkový list a zaprášíme mletou paprikou. Promícháme a ihned
zalijeme vodou, aby se paprika nespálila. Přidáme na kostky nakrájené brambory,
čerstvé fazole /sterilované, propláchnuté přidáme až jsou brambory vařené/ a ostatní
koření. Majoránku a česnek necháme nakonec. Až jsou brambory měkké, některé
vidličkou rozmačkáme a tím guláš zahustíme. Kdo má rád hustější, může ještě
zahustit lžící hladké mouky rozmíchané ve studené vodě. Nakonec přidáme majoránku,
česnek a dochutíme solí, kdo rád ostré přidá feferonku. Podáváme s pečivem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha