• Klobásový rendlík

Ingredience:
1 kg uvařených brambor, 2 větší pikantní klobásy /papriková, laborecká, maďarská, apod./, 1 větší cibule, 4-5 stroužků česneku, 1x400g konzerva rajčat, 5 lžic ostrého kečupu, 1 chilli paprička, 2 lžičky cukru, sůl, pepř, 2 lžíce oleje

Postup:
na rozpáleném oleji osmažíme 1/2 nadrobno nakrájené cibule a nakrájený česnek dozlatova. Přidáme pokrájená rajčata, papričku, kečup, cukr,  osolíme a opepříme. Necháme mírně probublávat asi 15 minut. Na druhé suché pánvi osmažíme na kolečka nakrájenou klobásu s  na plátky nakrájenou cibulí. Vyndáme a na výpeku osmažíme nakrájené brambory. Nakonec vše smícháme s rajčatovou omáčkou.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo s čerstvým pečivem.

Klobasovy-rendlik1_2