• Xaverovské vrtulky
Ingredience:
1 sáček těstovin – vrtulky, 3 kuřecí prsa, 1 červená nebo žlutá paprika, 1 cibule,
10 cm bílé části pórku, 10 žampionů, grilovaní koření, pepř, sůl, sojovka, 1 lžíce
Solamylu na masitá jídla, 10 dkg strouhaného sýra
Postup:
kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, pokapeme olejem, přidáme grilovací koření, pepř, sojovku a solamyl. Promícháme a necháme alespoň 2 hodiny uležet. Zeleninu a žampiony nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme maso ze všech stran pěkně do světle hněda. Přidáme nakrájenou cibuli s paprikou, žampiony, trochu osolíme a krátce osmahneme. Odstavíme a nakonec přidáme nakrájený pórek. Smícháme s vařenými těstovinami. Podáváme se zeleninovým salátem, sypané sýrem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha