• Xaverovské vrtulky

Ingredience:
1 sáček těstovin – vrtulky, 3 kuřecí prsa, 1 červená nebo žlutá paprika, 1 cibule,
10 cm bílé části pórku, 10 žampionů,  grilovaní koření, pepř, sůl,  sojovka, 1 lžíce
Solamylu na masitá jídla, 10 dkg strouhaného sýra

Postup:
kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, pokapeme olejem, přidáme grilovací koření, pepř, sojovku a solamyl. Promícháme a necháme alespoň 2 hodiny uležet. Zeleninu a žampiony nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme maso ze všech stran pěkně do světle hněda. Přidáme nakrájenou cibuli s paprikou,  žampiony, trochu osolíme a krátce osmahneme. Odstavíme a nakonec přidáme nakrájený pórek. Smícháme s vařenými těstovinami. Podáváme se zeleninovým salátem, sypané sýrem.

Xaverovske-vrtulky_2