• Smažený pangasius

Ingredience:
4 větší filety pangasia, 3 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 lžička pálivé papriky ,1 lžička sladké papriky, grilovací koření, sůl, pepř, 1 vejce, trochu mléka, strouhanka, olej na smažení, citrón k podávání
Postup:
filety mraženého pangasia vyndáme asi 2-3 hodiny předem, dáme na mřížku a necháme úplně rozmrazit. Poté je opláchneme, osušíme ubrouskem a dáme ještě asi 20 minut na plátěnou utěrku, aby se odsála veškerá voda. Poté rybu z obou stran osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme grilovacím kořením. Můžeme také pokapat citrónem . Hladkou mouku smícháme se sladkou i pálivou paprikou. Rybu obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec ve strouhance. Do strouhanky také můžeme přidat strouhaný sýr. Ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 4 minuty z každé strany. Dáme okapat na ubrousek.
Podáváme s bramborovým salátem nebo s vařenými bramborami a plátkem citronu.

Pangasius-smazeny_2